Gégerák kialakulása

A gégerák oka és megelőzése

tüdőrák tünetei

A gégerák oka és megelőzése Azt ugyan máig sem tudjuk megmondani, hogy egyik ember miért kap gégerákot, a másik pedig nem, az azonban bizonyos, hogy egyik ember a másiktól nem kaphatja meg, tehát a gégerák sem fertőző. Az viszont ismert, hogy a gégerákok leggyakoribb kiváltó oka az gégerák kialakulása dohányzás.

pinworm gyógyszerek felnőtteknél

A kockázat nagysága az elszívott cigaretták számával növekszik. A gégerák kialakulásának kockázata még magasabb az olyan dohányosokban, akik egyben mértéktelen alkoholfogyasztók is. A dohányzás és a mértéktelen alkoholfogyasztás külön-külön is szeresére növeli a gégerák kialakulásának kockázatát, s ha együttesen hatnak, a rákkialakulás veszélye akár szörösére is emelkedhet.

Mindebből nyilvánvalóan következik, hogy a dohányzás elhagyása és az alkoholfogyasztás mérséklése révén a gégerákos megbetegedések száma jelentősen csökkenthető, a gégerákok jelentős hányada megelőzhető volna.

apró kinövések a hónalj alatti bőrön

Ismert továbbá, hogy azbesztrostok belégzése ugyancsak növeli gégerák kialakulásának kockázatát. Éppen ezért igen fontos, hogy az azbeszttel dolgozó munkások szigorúan betartsák a munkavédelmi rendelkezéseket és használják az előírt védőfelszereléseket.

fagyöngy parazita

Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő gégerák kialakulása, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Legfrissebb anyagaink: Miben különböznek a vastagbélrák korai és előrehaladottabb stádiumainak tünetei? Miben térnek el leginkább a végbélrák és a vastagbélrák tünetei?

Gégerák, gégegyulladás, gégeödéma, köhögési rohamok, asztma (biologika, ujmedicina)

Érdekeshozzászólások