Ostorcsapás kagyló, Keserű féreg gyógyszer - thetagodollo.hu

Simon Lajos: Se parancs, se ostor (Z-füzetek/)

ostorcsapás kagyló

Ahogy a hívő, kérve kérlek! Különben nem megyek veled! Nem engedek, mint annyi másban, ne engedd el a rohanásban, meleg kezét a tisztességnek!

Így kínozzák a gyöngykagylókat - Megéri egy nyakláncért? Különben nem megyek veled!

Suhi, suhi! Miféle hang cseng most a fülemben, egyenletes, mint az alvó szív dobogása, ritmikus, ostorcsapás kagyló a vers, mint a madár csevelye.

ostorcsapás kagyló

Valaki kaszát suhogtat, s lépésről lépésre közelít felém. Köd ül a tájon, fel nyújtott ujjam begye sem látszik, a kaszást is köd borítja tetőtől talpig, s nem tudni van-e talpa, haja, szája, szeme, szíve, tüdeje, vagy már csupa csontváz, de lépésről lépésre egyre közelít, és tud kaszálni, fülemmel hallom, szívemmel megérzem.

Talán Haraszti Jani bácsi, akinek csúfoltam a dadogását, vagy valamelyik pityergő vénség, akit riogattam a temetőn, vagy egy rokon legény a Don-kanyarból, vagy annyi zűrzavarban elvesztett jó barát.

ostorcsapás kagyló

Mindegy… Kezem nem kulcsolódik irgalomra, a reménytelenség hóhérkötelén csüngve Suhi, sulii! Egyszer majd lépegetek én is, csakis egy szintén keserű felé.

ostorcsapás kagyló

S tudok kaszálni, ne reszkess tőlem, sorstárs! Örökség hogy ne feleljek aznap, egy kőre léptem én… Radnóti Van aki cselez, még incselkedik, színlelve Kháron ladikjában ül, de itt hagyja szétszórva lényegét: szívét, szemét vagy csordogáló vérét, hogy idegenben éljen még tovább.

Tények a HPV elleni védőoltásról Papilloma vakcina vírus monza. Minden, amit a HPV elleni védőoltásról tudni kell Noha a HPV vírusok egész családja, csak bizonyos törzsek okoznak rosszindulatú elváltozást.

Istenem, ilyen költői öröklés, de prózain is élhetünk tovább! Elment barátom! Volt egy parányi kuckód, abban egy ősi sublót, s benne cipők, cipők, barnák, feketék ostorcsapás kagyló katonásan.

ostorcsapás kagyló

Ahogy ikreké, egyforma volt a lábunk, s ahogy mások szemet avagy szívet, így cipőidet örököltem én, s bármerre űz a hajsza, loholás, szívemmel hallom: te kopogsz velem!

S megvallom majdnem szörnyű szégyenem: minap már-már mentem a hatalomhoz, üres zsebemnek, üres életemnek egy új, úrhatnám utcán keltem át, de meg ne törjek aznap, egy kőre léptem én, ahogy Radnóti, még a kisdiák!

Hagyaték Volt egyszer egy öreg paraszt, aki tudta: elvermelte.

Érdekeshozzászólások