Gyomorrák kora

Gyomorrák műtétem utáni kilátásaim? | wonderhavanese.hu

Azonosították a gyomorrák génjét Új-zélandi kutatóknak sikerült egy olyan gént azonosítaniuk, amely szoros kapcsolatban áll a gyomorrákkal.

gyomorrák kora

A kutatók munkája nyomán most talán esélyünk lehet arra, hogy jobban megismerjük ezt a betegséget. Az orvosok sokáig azt gyomorrák kora, hogy a dohányzás, a sós és füstölt ételek vagy a fekélyt okozó Helicobacter pylori fertőzése okozhatja a gyomorrákot.

Az esetek 10 százalékában valószínűleg öröklött betegségről van szó.

gyomorrák kora

A most felfedezett gén E-cadherint termel; ez az anyag a sejtek adhéziójában játszik szerepet. Ha a génben mutáció keletkezik, akkor a sejtek burjánzásnak indulnak, ami végső soron gyomorrákhoz vezethet, állítják a kutatók.

  • A szemölcsöket meg kell különböztetni a
  • Fertőző szemölcsök
  • Gyomorrák műtétem utáni kilátásaim?
  • Azonosították a gyomorrák génjét Gyomorrák kora Mást, még?

A csoportot Parry Guilford, az otagói egyetem munkatársa vezette. Egy olyan család génállományát vették vizsgálat alá, amelynek 30 év alatt összesen 25 tagja halt meg gyomorrákban.

gyomorrák kora

Az esetek többsége még a betegek 40 éves kora előtt végződött halállal. Összehasonlításképpen az új-zélandi gyomorrákos betegek átlagos életkora a diagnózis idején 60 év, olvasható a kutatók cikkében, amelyet a Nature folyóirat jelentetett meg.

gyomorrák kora

A gyomorrák évente mintegy halálesetet okoz az Egyesült Államokban is, tudtuk meg az atlantai American Cancer Society illetékeseitől. A rák szimptómái között található az émelygés, az evés utáni puffadtság, a hányinger és hányás, a súlycsökkenés és a véres gyomorrák kora.

gyomorrák kora

A gyomorrákot röntgennel vagy gasztroszkóppal lehet kimutatni. David Peura, a Virginia Egyetem vezető gasztroenterológusa üdvözölte a bejelentést, és elmondta, hogy a felfedezésnek köszönhetően az orvosok már fiatalkorban ki tudják szűrni azokat, akiknél magas a kockázata a gyomorráknak.

Megjelent: Medical Tribune News Service gyomorrák, daganat, tumor, rosszindulatú daganat, gén, E-cadherin, mutáció, genetika, rák

A rák korai jelei

Érdekeshozzászólások