Webes féreg, Országos Epidemiológiai Központ honlapja

Hányinger, fogyás, hasmenés - tünetek, amik bélférgességre utalhatnak - EgészségKalauz

a nemi szemölcsök eltávolítása után hőmérséklet

Facebook Tizenhat éve jelent meg az első internetes féreg Tizenhat évvel ezelőtt, november 2-án jelent meg az első internetes féreg. A bostoni Massachusetts Institue of Technology diákja, Robert Morris egy csupán 99 soros vírust írt, azonban egy véletlen hiba miatt az azonnal terjedni kezdett az egyetemi számítógépeken.

hpv torokláz

Az adminisztrátoroknak végül nem volt más választása, a fertőzött gépeket kikötötték a hálózatból, hogy ne terjesszék a kártevőt. Tizenhat évvel ezelőtt, november 2-án jelent meg az első internetes féreg.

rossz lehelet 2 éves gyermekeknél

A "Morris" féreg egy kutatási projekt részeként jött létre és nem szándékosan okozott kárt, egy programozói hiba azonban lehetővé tette, hogy egy számítógépet többször is megfertőzzön, végül gépek ezreit kényszerítette térdre.

Robert Morris felfüggesztett börtönbüntettéssel, közmunkával és 10 ezer dollár ~2 millió forint pénzbüntetéssel megúszta az esetet.

a nyálmirigyek rákja

Akkoriban az internet még csak az egyetemek és katonai intézmények által használt hálózat volt, ma már világszerte sok milliónyian csatlakoznak hozzá. Ezzel együtt a kártevők fenyegetése is megnőtt: 16 évvel webes féreg a férgek legfeljebb törölhettek néhány kutatási anyagot, ma viszont egész vállalatokat béníthat meg egy Sasserhez vagy egy Nimdához hasonló vírus.

hpv impfung definíció

Egyes becslések szerint a vírusok, férgek és más kártevők világszerte évi 22 milliárd dollár ~4,4 billió forint kárt okoznak.

Érdekeshozzászólások